Παπανδρέου: Aμφιβολίες για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 18:33
A- A A+

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα που ανέκυψε με τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό θέμα και επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε γραπτή του δήλωση τόνισε ότι πρόκειται για την κορυφή ενός παγόβουνου αδιαφάνειας, αποσύνθεσης των υπηρεσιών λόγω έντονου κομματικού μηχανισμού και ανεύθυνων πολιτικών χειρισμών.

Ενώ χαρακτήρισε επικοινωνιακή σκηνοθεσία τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε το θέμα η κυβέρνηση, η οποία, πάντως, όπως είπε, δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα, που είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Ελληνα πολίτη και δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διατυπώνοντας, όμως, σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της κυβέρνησης να πράξει κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις των τριών υπουργών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση άφησε αναπάντητα σοβαρότατα ερωτήματα. Με την περιγραφή που έκαναν οι τρεις υπουργοί, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, άφησαν συνειδητά υπόνοιες για την προέλευση των δραστών και αναρωτήθηκε τί ξέρει, τί κρύβει και τί σκοπιμότητα έχει η κυβέρνηση αφήνοντας τέτοιους υπαινιγμούς.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημέρωσε τα θεσμικά όργανα που κατά το Σύνταγμα έχουν την ευθύνη και τα άτομα που ήταν υπό παρακολούθηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή