Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα στις νοτιότερες περιοχές δυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί που το βράδυ θα στραφούον σε δυτικούς. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι στα δυτικά, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωΐ στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Κυριακή

Νεφώσεις στα δυτικά με ασθενείς βροχές που βαθιαία θα ενταθούν και σταδιακά έως αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τν νύχτα είναι πιθανόν να χιονίσει και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, οι οποίοι σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Βαθμιαία πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή