Γ. Βαρουφάκης: Προτεραιότητα η απόδραση από την ταξική χρεοδουλοπαροικία

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 00:20
UPD:15:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα του κόμματος την «απόδραση του λαού από την όλο πιο ταξική χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την πατρίδα μας».

«Ο κ. Πρωθυπουργός ονειρεύεται ότι οι δανειστές θα τον εκτιμήσουν περισσότερο από τους προκατόχους του, τους οποίους εξευτέλιζαν κατ’ εξακολούθηση. Υπόσχεται ότι θα τους κερδίσει με την αξιοπιστία του ώστε να του μειώσουν τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος. Έχω νέα για σας κ. Μητσοτάκη: Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα, στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε, θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από τονμεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς»

«Αν και η χώρα σήμερα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ, εσείς αναλαμβάνετε, κύριε Μητσοτάκη,χωρίς καμία αγωνία για το πώς θα αποπληρώνετε τους δανειστές τα επόμενα δέκα χρόνια. Το 85% του δημόσιου χρέους το κατέχει η τρόικα. Όσο ο Μνημονιακός Δικομματισμός καλά κρατεί, το μικρό ποσοστό ομολόγων που διακινείται στην αγορά εξασφαλίζεται και μοσχοπουλιέται», πρόσθεσε.

HELLENIC PARLIAMENT TV

«Ο αναπάντεχος, ακραίος Ατλαντισμός της προηγούμενης κυβέρνησης σας δημιουργεί πρόβλημα καθώς σας είναι αδύνατον να τους υπερβείτε! Έδεσαν τη χώρα στο άρμα των πολυεθνικών πετρελαίων και στο όραμα μιας Ελλάδας που θα τη διαπερνούν οι αγωγοί φυσικού αερίου στην Βόρεια Ελλάδα. Μια Ελλάδα που, αγκαλιά με τον κ. Νετανιάχου και τις αμερικανικές πολυεθνικές θα νέμονται την Ανατολική Μεσόγειο δίνοντας εξαιρετική ευκαιρία στον τουρκικό επεκτατισμό να πυροδοτεί εντάσεις στο Αιγαίο, ρυπαίνοντας τη Νότια Κρήτη», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.  

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και για την πρόταση του Πρωθυπουργού για επίτροπο τον Μαργαρίτη Σχοινά. «Σκεφτήκατε καλά την επιλογή του επόμενου επιτρόπου μας στην Κομισιόν; Επιλέξατε έναν κύριο του οποίου το μόνο κατόρθωμα ήταν δουλικά να αναμασά, ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, την προπαγάνδα με την οποία η τρόικα επένδυε ηχητικά το έργο της καταστροφής της πατρίδας μας», σχολίασε.

Οι δεσμεύσεις του ΜέΡΑ25

«Ως το μόνο ενιαίο πανευρωπαϊκό κίνημα, το ΜέΡΑ25 επιφυλλάσσεται να επιστρέφει ξανά και ξανά στην υποχρέωση των πραγματικά ευρωπαϊστών να τερματίσουν την ανεύθυνη υπακοή, το ναι σε όλα», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να προσθέσει ότι «πρώτη βασική προτεραιότητα είναι η απόδραση του λαού μας από την όλο πιο ταξική Χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την πατρίδα μας»

«Δεύτερη βασική μας προτεραιότητα – υπογράμμισε - η κλιματική καταστροφή που απειλεί την ανθρωπότητα και τις επόμενες γενιές. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως αυτή η Βουλή έχει υποχρέωση να ανακηρύξει ως κύρια προτεραιότητα την μετάβαση, έως το 2030, σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή