Ν. Κωνσταντόπουλος: Η κυβέρνηση θιασώτης της λεγόμενης κυβερνοοικονομίας

Σφοδρή κριτική και με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 13:38
A- A A+

«Πρέπει να πάψουμε να είμαστε κρατικοδίαιτη οικονομία για να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα στο διεθνές περιβάλλον. Η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερή οικονομική πολιτική και δεν θα κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού επέκρινε την κυβέρνηση όχι μόνο για την οικονομική πολιτική της -τονίζοντας ότι «είναι θιασώτης της λεγόμενης κυβερνοοικονομίας και νομίζει ότι η οικονομική πολιτική είναι μόνο εξισώσεις»- αλλά και για τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών: «Μιλάμε για δημοκρατία παγιδευμένη στα δίχτυα της εξάρτησης της κατασκοπείας και στους μηχανισμούς ασύδοτης κερδοσκοπίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Ουδείς έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Τα κούφια λόγια είναι εύκολα. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν τεράστια προβλήματα. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για να ανακουφίσει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», αντέτεινε ο κ. Αλογοσκούφης, αναφέροντας σειρά μέτρων που έχουν ληθεί, μεταξύ των οποίων το ΛΑΦΚΑ, η μείωση του φόρου εισοδήματος, η αύξηση των μισθών και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

«Δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα 20 χρόνων μέσα σε 20 μήνες. Η κυβέρνηση ακολουθεί μια σταθερή οικονομική πολιτική ώστε να αντιμετωπίσει τα χρέη του παρελθόντος που κληρονόμησε και να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Επικριτικός προς την κυβέρνηση εμφανίστηκε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του σχετικά με το κλείσιμο της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη. «Έχουμε μια κυβέρνηση που δείχνει να μην κυβερνάει σε κάτι που παρουσιάζεται. Από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τα λιπάσματα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή