Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση έχει ενταφιάσει την αλήθεια

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 16:53
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Φλώρινας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως η κυβέρνηση, αντί να αποκαλύψει, έχει ενταφιάσει την αλήθεια, την κατηγόρησε για αδυναμία και ανικανότητα, ενώ υπογράμμισε πως αύξησε περισσότερο την ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση δημιουργεί ανασφάλεια σε όλους τους τομείς.

«Είχαμε μία ιστορία υπουργών που επί τρίωρο μας περιέγραφαν αστυνομικού τύπου ιστορίες, που αποκάλυψαν, όμως, την αδυναμία, την ανευθυνότητα, τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε έτοιμοι πάντα να συμβάλουμε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Πώς όμως; Οταν ούτε κάν ενημέρωση έχουμε, ούτε κάν διάθεση να συνεργαστούν μαζί μας σε μεγάλα θέματα, όπως αυτό που οι ίδιοι είπαν ότι ήταν μέχρι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Όμως αντί να αποκαλύψουν την αλήθεια, με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα έχουν ενταφιάσει την αλήθεια και έχουν δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη. Κατά πόσο μπορεί να αισθάνεται ότι προστατεύεται, ότι προστατεύονται τα δικαιώματά του και οι βασικές του ελευθερίες;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, ασχολείται με τις εσωτερικές της υποθέσεις, πότε θα γίνει ανασχηματισμός, ποιός θα διοριστεί πού, ποιοί θα γίνουν διοικητές κτλ. Όπως παρατήρησε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν κυκεώνα εσωστρέφειας και τα προβλήματα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το χωριό Σιταριά και στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Μελίτης Κων. Τσακμάκη και με κατοίκους στο καφενείο, άκουσε τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής.

Ζήτησε για μία ακόμα φορά να δοθεί επίδομα θέρμανσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά έναντι των αγροτών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο κόσμος εμπιστεύεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ, ενώ προέβλεψε εκλογική νίκη του κόμματός του.

Όπως επίσης επισήμανε, και μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις προτεραιότητές του παραμένει ο πολίτης και αυτό θέλει να δείξει με τη σημερινή του επίσκεψη στο νομό της Φλώρινας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη στη Φλώρινα και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή