Συνάντηση Ν. Δένδια - Μ. Πομπέο για την Αν. Μεσόγειο

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 18:31
UPD:18:35
Twitter
A- A A+

Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, συναντήθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.

Οι συνομιλίες των δύο υπουργών επικεντρώθηκαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με τις εξέλίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε στείλει μήνυμα προς την Τουρκία να επιστρέψει στη λογική και να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, καθώς και με τον Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετέχει στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας (Ministerial Conference to Advance Religious Freedom) που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, στις 17 και 18 Ιουλίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή