Alpha Bank: Διαλέξεις για τα αρχαία νομίσματα

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 11:11
A- A A+

Μία σειρά διαλέξεων για τα αρχαία νομίσματα διοργανώνει η Alpha Bank στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της επιδιώκοντας τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του Ελληνικού Πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 19.00, ο Δήμος Κορωπίου και η Alpha Bank διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Noμισμάτων Ιστορία – Αθήναι», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κορωπίου, παρουσία μελών της Γενικής Διευθύνσεως και Στελεχών της Τραπέζης.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορία της νομισματικής καθώς και η εφεύρεση και εξάπλωση του νομίσματος και στο δεύτερο μέρος τα αρχαία νομίσματα της πόλεως των Αθηνών. Όλα τα νομίσματα που θα παρουσιασθούν ανήκουν στη Συλλογή της Τραπέζης.

Σκοπός της διαλέξεως αυτής είναι αφενός να μάθει το κοινό την ιστορία του βασικού συναλλακτικού μέσου και αφετέρου να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα των Αθηνών, τα οποία μεταφέρουν ως αυτόπτες μάρτυρες γεγονότα, μύθους και πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας.

Η Alpha Bank, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, διαθέτει μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς.

Προτεινόμενα για εσάς