Αιτωλοακαρνανία: Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 18:37
UPD:21:11
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:08 του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε επίκεντρο 28 χλμ βόρεια-βορειοδυτικά του Αγρινίου ή 6 χλμ νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας, κι εστιακό βάθος 28 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός, που έγινε αισθητός στη δυτική Ελλάδα, είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο προκειμένου να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα τα επόμενα 24ωρα, για το αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χρήστος Ευαγγελίδης, εντεταλμένος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως είπε, «θα πρέπει να περιμένουμε, ώστε να δούμε πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, διότι δεν έχουμε μέχρι τώρα πολλούς μετασεισμούς, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δούμε πώς έχει σπάσει το ρήγμα σε αυτή την περιοχή και σε ποια έκταση».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα, τα οποία έχουν διεύθυνση βορρά - νότου,» ενώ όσον αφορά το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, το χαρακτήρισε «φυσιολογικό για την περιοχή», προσθέτοντας ότι το επίκεντρο ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως εξήγησε, «ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αμφιλοχία και στο Αγρίνιο, λόγω ακριβώς της διεύθυνσης των ρηγμάτων, αφού το επίκεντρο ήταν κοντά στις δύο πόλεις».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή