Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Κακοκαιρία, κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από -10 έως 1 βαθμό Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα βόρεια και βροχές με καταιγίδες στα νότια. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί, στα βόρεια πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, στα νότια μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -5 έως -1 βαθμό Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καταιγίδες στα πεδινά και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές χιονπτώσεις, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα από Βορρά προς Νότο. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή