Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 12:02
UPD:12:11
A- A A+

Kάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, όπου όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες εξασθένησαν οι χιονοπτώσεις.

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι στην πόλη της Θεσσαλονίκης πάγωσε, δημιουργώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες και στις μετακινήσεις των κατοίκων. Συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζουν και σήμερα να καθαρίζουν τους δρόμους και να ρίχνουν αλάτι και θαλασσινό νερό έξω από σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες σε ολόκληρο το επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ κλειστός παραμένει και σήμερα ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους περιφερειακούς Δήμους, αλλά και στον υπόλοιπο νομό, ενώ δεν λειτουργούν και τα ΤΕΙ Σίνδου.

Την ίδια ώρα στη Φλώρινα το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο, ενώ από τις 9 το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -11 βαθμούς.

Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει ύφεση, με μείωση των χιονοπτώσεων, το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ στα περισσότερα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Και στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας τα σχολεία είναι κλειστά, για δεύτερη ημέρα, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακόμα και στην Εγνατία οδό, από το νομό Ημαθίας μέχρι τα Γρεβενά. Δεν υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα, ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Προβλήματα από την κακοκαιρία υπάρχουν και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας όπου συνεργεία της Νομαρχίας προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το επαρχιακο οδικό δίκτυο του νομού στις περιοχές: Δήμου Πλατάνου (Πλάτανος - Αράχωβα - Όρια Νομού), Αποδοτίας, ορεινής Τριχωνίδας (Δρυμμώνας - Χαλίκι - Αργυρό Πηγάδι, Κόνισκα - Διπλάτανος), καθώς και στο Δήμο Ινάχου (Εμπεσσός - Περδικάκι - Βρουβιανά). Επισημαίνεται ότι για την κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Αττική αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Διονύσου μετά τον οικισμό Ανατολή προς ¶γιο Πέτρο και Πεντέλη, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας μετά τα διασταύρωση Βιλίων προς Κάζα, καθώς και προς Βίλια - Πόρτο Γερμενό - Ψάθα, στη Βαρυμπόμπη προς το Κατσιμίδι, από το μοναστήρι προς Δερβενοχώρια, από ¶γιο Μερκούριο προς Μαλακάσα και από Αφίδνες προς Αγία Τριάδα και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το 19ο χλμ και πάνω.

Με απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού, και εισήγηση των προέδρων των Κοινοτήτων δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις κοινότητες Εκάλης, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, Βαρνάβα, Ανοιξης, Αγίου Στεφάνου και στις Αφιδνές.

Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί η περιοχή από Βριλήσσια προς Πεντέλη, στην παραλία του Βαρνάβα, δυο χωριά στην Κεφαλονιά, τα Φραγκάτα και τα Βαλσαμάτα, καθώς και χωριά στην Κομοτηνή και τη Θάσο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου.

Τέλος, ανοικτή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στο ύψος του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί το βράδυ από τα βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή