Γ.Παπανδρέου: Η κυβέρνηση κατάφερε να γεμίσει ανασφάλεια όλη τη χώρα

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 17:04
A- A A+

Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος στην Ανάβυσσο.

Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών καταλογίζοντας εκ νέου ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ επέμεινε στη θέση του για παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών.

Η κυβέρνηση, δηλσε χαρακτηριστικά, κατάφερε σε ένα θέμα εθνικής ασφάλειας να γεμίσει ανασφάλεια όλη τη χώρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για «κλονισμένη εμπιστοσύνη» των πολιτών στους θεσμούς και πρόσθεσε ότι ύψιστο καθήκον του ΠΑΣΟΚ είναι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η εφαρμογή των νόμων και η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Οι ευθύνες στο θέμα των υποκλοπών, υπογράμμισε, είναι υπαρκτές και πρέπει να καταλογιστούν.

Αναφερόμενος εξάλλου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι διαμορφώνονται οι στόχοι για μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι απέναντι σε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση το κόμμα του προτείνει τον άλλο δρομο, αυτόν της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς. Όπως είπε, έρχεται μία περίοδος αγώνα για τη νίκη και γι αυτό ζήτησε στράτευση από όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος είναι προσωπικά στρατευμένος σε αυτό τον αγώνα για τη νίκη.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της πλήττει τους πολίτες, εξυπηρετεί λίγους, επιτίθεται στους εργαζόμενους και στις συλλογικές συμβάσεις, πλήττει το οικογενειακό εισόδημα και αυξάνει την φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την εκδοχή ότι όλα οφείλονται αποκλειστικά σε αδυναμία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο η αδυναμία αλλά κυρίως είναι η πολιτική της.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θέλει την Ελλάδα χώρα φθηνής εργασίας που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Θέλει τον εργασιακό μεσαίωνα, ενώ καταρακώνει το κύρος της χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. «Εχουμε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «συνολική και ριζοσπαστική πρόταση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και το ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει συντεταγμένα και με υποψήφιους οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεταρρυθμίσεων που προτείνει το Κίνημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή