Παπαληγούρας: «Συγκεχυμένες απαντήσεις» Κορωνιά

Διάσταση απόψεων με Βουλγαράκη για την αυτοκτονία
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 17:20
UPD:18:01

A- A A+

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ λειτούργησε στην υπόθεση των υποκλοπών με υπευθυνότητα, δήλωσαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας κατά την ενημέρωση που έκαναν στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης επανέλαβε ότι η απομάκρυνση από τη Vodafone του λογισμικού των «συνακροάσεων» αφαίρεσε τη δυνατότητα από τις κρατικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τα σημεία υποκλοπών, σημείωσε, ωστόσο, ότι τα αντίγραφα του λογισμικού που παραδόθηκαν στις εισαγγελικές αρχές «μπορούν να αναλυθούν».

Aπαντώντας στην κριτική για το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε έως ότου δημοσιοποιηθεί η υπόθεση, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι η ΕΛΑΣ έπρεπε να εξετάσει χιλιάδες κλήσεις που έγιναν ανά την επικράτεια,αλλά και σε γειτονικές χώρες. Σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το πόσοι πολίτες παρακολουθήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο κ. Βουλγαράκης επιφυλάχθηκε να δώσει ακριβή απάντηση, αλλά μετά από δεύτερη σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι ήταν πάνω από 500.

Για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 39χρονου στελέχους της Vodafone, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι μετά από τη συστηματική αστυνομική έρευνα φάνηκε ότι «δεν μπορεί να συσχετιστεί με την εξέλιξη των υποκλοπών» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/07/1150458.htm .

Διευκρίνισε επίσης ότι τα στοιχεία που παρέθεσε για τη θέση των επίμαχων κεραιών ήταν από την αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γ. Κορωνιά (Λυκαβηττός, πλατεία Μαβίλη, Πύργος Αθηνών). Εγώ απλά παρέθεσα τα σημεία των κεραιών που καλύπτουν σχεδόν όλο το δήμο Αθηναίων,είπε.

Ο κ. Παπαληγούρας χαρακτήρισε τις υποκλοπές δύσοσμο σκάνδαλο και αναφέρθηκε στην ενημέρωση του ιδίου από τον κ. Κορωνιά -παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού- στις 11 Μαρτίου, κατά την οποία, όπως είπε, το ηγετικό στέλεχος της εταιρείας έδωσε «συγκεχυμένες απαντήσεις».

Μιλώντας για την έναρξη της διαδικασίας της προκαταρκτικής έρευνας, ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι ο κ. Λινός συμφώνησε μαζί του ότι έπρεπε να δοθεί άμεσα η σχετική παραγγελία η οποία θα έπρεπε να προχωρήσει κατά προτεραιότητα. Εάν υπήρξε το οποιοδήποτε πρόβλημα, είναι από κει και πέρα, είπε ο κ. Παπαληγούρας. Οσο για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 39χρονου Τσαλικίδη, ο Υπουργός είπε ότι τα ερωτήματα που σχετίζονται με αυτή παραμένουν αναπάντητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/07/1150471.htm .

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενθιζέλος έκανε λόγο για διαπλοκή της κυβέρνησης με τις εισαγγελικές αρχές και υποστήριξε ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η μη ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ο κ.Παπαληγούρας παρατήρησε ότι η ΑΔΑΕ δεν είχε στελεχωθεί επαρκώς έως τον Ιανουάριο του 2005.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή