Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση θέλει κάτι να συγκαλύψει

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 17:52
A- A A+

Την ενημέρωση από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημοσιας Τάξης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, «ο τρόπος με τον οποίον ο κ. Βουλγαράκης και ο κ. Παπαληγούρας απάντησαν -ή μάλλον δεν απάντησαν- στα συγκεκριμένα ερωτήματα που υποβάλλαμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αποδεικνύει ότι, επί έντεκα μήνες η κυβέρνηση θέλει κάτι να συγκαλύψει, προκαλεί βλάβη στους θεσμούς, προσβάλλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και αδυνατεί να διαχειριστεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που σχετίζεται με την ασφάλεια του πολίτη και την ασφάλεια της χώρας».

«Υπάρχει, λοιπόν, θέμα κυβέρνησης και θέμα πρωθυπουργού της χώρας», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σε παρατηρηση δημοσιογράφου ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη ή έστω να επιθυμεί να γίνει σε μικρό βαθμό η κλήση μαρτύρων στην Επιτροπή, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Η στάση της κυβέρνησης στα θέματα αυτά, είναι πάντα προσχηματική και υποκριτική. Η ίδια θέλει να εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της διαφάνειας και ως θύμα, ενώ δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια, δεν θέλει η Βουλή και η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη. Γιατί αυτό θα σημαίνει και καταλογισμό ευθυνών».

«Υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση επί έντεκα μήνες, να ανακοπεί η διερεύνηση της αλήθειας», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή