«Πολιτική αχρωματοψία» επικαλείται η Κομισιόν

Το πρώτο μήνυμα από τις Βρυξέλλες για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 14:25
UPD:16:17
REUTERS/Yves Herman

Έτοιμη για συνεργασία με την νέα κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

A- A A+

Του Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki

Σαφέστατο μήνυμα συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων, χωρίς πολιτικές προκαταλήψεις, έστειλε η Κομισιόν στην Αθήνα μέσω της εκπροσώπου της.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα υπενθύμισε καταρχήν το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην κυβέρνηση, όπου αναφέρεται στις προσπάθειες που κατέβαλε η Κομισιόν και ο ίδιος προσωπικά, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη (καλοκαίρι 2015).

Τόνισε στη συνέχεια ότι οι οικονομικοί δείκτες της χώρας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αλλά φυσικά πολλά ακόμη παραμένει να γίνουν, κάτι που επισημαίνει ο κ. Γιούνκερ στην επιστολή, όπως είπε, διαβεβαιώνοντας τη νέα κυβέρνηση ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν για να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες και η χώρα θα δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών. Προσπάθειες του ελληνικού λαού, που αναγνωρίζει στην επιστολή του, τονίζοντας ότι για αυτές οι πολίτες χρήζουν σεβασμού, ενώ εκφράζει την πεποίθησή του πως η νέα κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλες αυτές τις δεσμεύσεις, τις οποίες το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει και τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, ανέφερε.

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε ότι «εδώ στην Κομισιόν έχουμε πάντα πολιτική αχρωματοψία, συμπεριφερόμαστε σε πρόσωπα και χώρες ισότιμα. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ το απέδειξε αυτό περισσότερο, διότι συνεργάστηκε με ένα πρώην πρωθυπουργό (τον κ. Τσίπρα) από μια διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική του και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα έμενε στο ευρώ (το 2015) με μέτρα  κοινωνικά αποδεκτά. «Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε με όποιον είναι άμεσα εκλεγμένος και χρήζει της συνεργασίας μας ανεξαρτήτως της πολιτική οικογένειας στην οποία ανήκει» κατέληξε η εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή