Τον Δεκέμβριο παραδίδεται το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 12:37
UPD:12:42
REUTERS/Issei Kato
A- A A+

Το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο άνοιξε για λίγο τις πύλες του προκειμένου να ξεναγηθούν οι εκπρόσωποι του Τύπου, αφού θα αποτελέσει το επίκεντρο των Αγώνων του 2020 στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το στάδιο είναι έτοιμο κατά 90% και αναμένεται να είναι πανέτοιμο τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με το κόστος κατασκευής του να ανέρχεται στο 1 δισ. 250 εκατ. δολάρια.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκεί σε 386 ημέρες από σήμερα, ενώ είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Θα αποτελέσει το επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων και θα φιλοξενήσει αγώνες στίβου και ποδοσφαίρου, ενώ σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα και φιλοδοξεί να αναδείξει τη στενή σχέση της Ιαπωνίας με τη φύση.

«Περίπου το 90% των κατασκευών έχει ολοκληρωθεί και, όπως μπορείτε να δείτε, σχεδόν όλα τα κτίρια είναι έτοιμα. Εργαζόμαστε τώρα για τον εσωτερικό εξοπλισμό και τον εξοπλισμό μέσα στο γήπεδο. Ο χλοοτάπητας και το ταρτάν του στίβου δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί, αλλά το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα» δήλωσε ο υπεύθυνος γα την κατασκευή του σταδίου, Τακέο Τακαχάσι.

Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι μία από τις οκτώ νέες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο Τόκιο 2020, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης ολοκληρώνονται τα πρώτα διαμερίσματα στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό χωριό, με τους διοργανωτές του Τόκιο 2020 να υποστηρίζουν ότι το 88-92% όλων των οικιστικών κτιρίων έχουν τελειώσει.

Στο χωριό θα υπάρχουν 18.000 κρεβάτια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, 12.000 από τα οποία θα είναι για τους αθλητές, ενώ 8.000 κρεβάτια θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις