Νέες σκέψεις της UEFA για αλλαγές στο Champions League

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 12:35
UPD:12:40
EPA/Angel Diaz

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν

A- A A+

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, αποκάλυψε ότι η ιδέα της «προστασίας» των ομάδων που έκαναν πολύ καλή πορεία στο Champions League συγκαταλέγεται στις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που εξετάζονται.

Σε συνέντευξή του στους «Times» ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δήλωσε ότι η UEFA σκέφτεται να εξασφαλίσει την παρουσία στο Champions League της επόμενης σεζόν για τις ομάδες που φτάνουν στους ημιτελικούς.

Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση, κάθε σύλλογος που θα μετέχει στους «τέσσερις» θα ανανεώνει τη συμμετοχή του στο θεσμό και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Άλλη μια ιδέα για μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής σε τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων, αντί του ισχύοντος με τα οκτώ γκρουπ των τεσσάρων, που προωθείται από την Ένωση Ευρωπαϊκών συλλόγων, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Ακόμη μια ιδέα προς συζήτηση είναι η πρόταση για τον αγώνα του «Πρωταθλητή των Πρωταθλητών».  Η σκέψη πίσω από αυτή είναι να διεξαχθεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα που θα κατακτήσει το EURO 2020 και το νικητή του Copa America του 2019.

Οι «Times» αναφέρονται επίσης λεπτομερώς σε δύο άλλα θέματα συζήτησης, αναφορικά με την UEFA. Το ένα είναι η σκέψη να αυξηθούν οι ομάδες του Champions League από 32 σε 40 ή 48, με ομίλους των πέντε ή των έξι ομάδων, αντί των τεσσάρων που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Πάντως, ο Τσέφεριν απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Super League, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Μια Super League δεν θα συμβεί ποτέ, όσο είμαι εδώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις