Κόντρες στη Βουλή για τους ελέγχους στα τρόφιμα

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 17:58
A- A A+

Οι έλεγχοι τροφίμων στην αγορά βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που άφησε αιχμές για επικοινωνιακές σκοπιμότητες νομαρχών ενόψει δημοτικών εκλογών, και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έκαναν λόγο για μη ουσιαστικούς ελέγχους του ΕΦΕΤ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει τους καταναλωτές.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενεργειακή στρατηγική της κυβέρνησης, τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, όσο και ο υφυπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που ακολουθείται όσον αφορά τους ελέγχους στην αγορά, τονίζοντας ό,τι έχει μπει τάξη στο άναρχο καθεστώς που υπήρχε στην αγορά με τα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υποστήριξε ότι ουσιαστικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο Αγορά έκαναν και κάνουν μόνο οι νομαρχίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον κ. Μίχα και τον κ. Σγουρό, και γι αυτό -όπως είπε- έχουν εντοπιστεί επανηλειμμένα παραβιάσεις. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο ΕΦΕΤ δεν έχει ειδικευμένο προσωπικό για να κάνει κάτι τέτοιο.

«Η κυβέρνηση έχει αυξήσει τους ελέγχους στην αγορά για να προστατέψει τους καταναλωτές από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Αυτές οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν από την νομαρχία είχαν εντοπιστεί πρώτα από τον ΕΦΕΤ που επέβαλε και τα πρόστιμα. Καλή επιτυχία εύχομαι στον κ. Μίχα και στον κ. Σγουρό, ενόψει των νομαρχιακών εκλογών. Εμείς χαιρόμαστε όταν κάνουν ελέγχους και όχι επικοινωνιακή πολιτική», απάντησε με νόημα ο κ. Παπαθανασίου, ενώ ο κ. Σιούφας σημείωσε:

«Οι νομάρχες οφείλουν να κάνουν τους ελέγχους που τους ανατίθενται. Το υπουργείο Ανάπτυξης συνεργάζεται με όλους τους νομάρχες. Και με εκείνους που δεν έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν στα κανάλια. Μην βάζετε σφραγίδες. Οι αιρετοί νομάρχες είναι όλων των πολιτών. Δεν πρέπει να κάνετε αυτούς τους διαχωρισμούς γιατί κάνετε μεγάλο πολιτικό λάθος».

«Είναι περίεργο να αυξάνει η κυβέρνηση τους ελέγχους στην αγορά και να μειώνει τις επιπτώσεις από αυτούς τους ελέγχους. Διότι όσο αυξάνετε, όπως ισχυρίζεστε, τους ελέγχους στην αγορά, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια», παρατήρησε από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή