Την ενοχή της κατηγορούμενης για τον φόνο του συζύγου της στο Αιγάλεω ζητεί η εισαγγελέας

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 12:29
UPD:12:37
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της, τον Ιούνιο του 2012, μέσα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, την ώρα που κοιμόταν στο Αιγάλεω, ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμενη ότι η κατηγορούμενη είχε προσχεδιάσει το έγκλημα τρεις μήνες πριν από την τέλεσή του.

«Η δολοφόνος είχε προμελετήσει το έγκλημα. Από τον Μάρτιο τον παρακολουθούσε. Σχεδίαζε την εξόντωσή του. Όπως κάθε δολοφόνος, είχε σχεδιάσει τον τρόπο, αλλά κυρίως το μέσο με το οποίο θα πετύχαινε το ανθρωποκτονο αποτελεσμα» είπε η εισαγγελέας, η οποία εξεφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατηγορούμενη είχε κίνητρο για τη δολοφονία του συζύγου της.

«Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιασει το έγκλημα και ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο» είπε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, «η κατηγορούμενη γνώριζε ότι μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να φονεύσει τον σύζυγό της και γιατί γνώριζε πού είχε το όπλο του, με το οποίο ήταν εξοικειωμένη».

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε και από τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης ότι τρεις μήνες πριν από το έγκλημα είχε γίνει ληστεία σε βάρος της, στηριζόμενη σε καταθέσεις μαρτύρων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ζήτησε, πάντως, να αναγνωριστεί στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Η απόφαση των δικαστών θα ανακοινωθεί αργά το μεσημέρι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή