Ιαπωνία: Σε ύφεση η κακοκαιρία - Παραμένει ο κίνδυνος κατολισθήσεων

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μία ακόμη αγνοείται
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 06:23
UPD:08:51
REUTERS/ISSEI KATO

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Σε ύφεση μοιάζει να βρίσκεται σήμερα η κακοκαιρία που πλήττει τη νότια Ιαπωνία, ωστόσο παραμένουν σε ισχύ οι εντολές κατεπείγουσας απομάκρυνσης 1,1 εκατομμυρίου κατοίκων από τις εστίες τους, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Από την περασμένη Παρασκευή στο νοτιότερο ιαπωνικό νησί, το Κιούσου, οι βροχοπτώσεις έχουν φθάσει κατά τόπους έως και τα 1.000 χιλιοστά, ήτοι όγκο που είναι υπερδιπλάσιος από τις κατακρημνίσεις που καταγράφονται κατά μέσον όρο ολόκληρο τον Ιούλιο, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται προς την κεντρική και την ανατολική Ιαπωνία, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς ο κίνδυνος κατολισθήσεων δεν έχει εκλείψει.

Κατά την εφημερίδα Yomiuri, μόλις 11.353 κάτοικοι πήγαν σε καταφύγια.

Μία 80χρονη ένοικος σπιτιού που καταστράφηκε εξαιτίας κατολίσθησης σήμερα το πρωί, αγνοείται, σύμφωνα με πληροφορίες του NHK. Μια γυναίκα στη νομαρχία Καγκοσίμα έχασε τη ζωή της εξαιτίας άλλης κατολίσθησης.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις τον περασμένο Ιούλιο λόγω της πολύ καθυστερημένης αντίδρασής της όταν ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 200 και πλέον ανθρώπους. Επρόκειτο για τη χειρότερη καταστροφή στην Ιαπωνία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία 36 χρόνια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή