Univision: Σκέψεις για πώληση, προσέλαβε ως σύμβουλο την UBS

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 09:44
A- A A+

ΣΚΕΨΕΙΣ, που περιλαμβάνουν την πιθανότητα πώλησης, κάνει η Univision Communications Inc., το υπ΄αριθμόν ένα τηλεοπτικό δίκτυο ισπανικής γλώσσας στις ΗΠΑ. Ανοδο 12% σημείωσαν οι μετοχές της.

Οι διευθυντές της, αποφάσισαν να ψάξουν εναλλακτικές λύσεις και προσέλαβαν ως οικονομικό σύμβουλο της UBS AG, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Καθώς το κοινό της Univision αναρριχήθηκε στα ύψη πέρυσι, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με το Fox της News Corp. για νέους τηλεθεατές, η τιμή των μετοχών της δεν αντικατόπτρισε την άνοδο. Πιθανοί αγοραστές, περιλαμβάνουν την Grupo Televisa SA του Μεξικό και φιλόδοξες εταιρείες μέσων των ΗΠΑ που θέλουν να καλύψουν την αναπτυσσόμενη ισπανική αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Νωρίτερα, η εφημερίδα New York Times σε δημοσίευμά της, καταδείκνυε την άνοδο των μετοχών. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 3,66 δολ., τη μεγαλύτερη μέσα σε ένα έτος, στα 34,20 δολ. η μία στις 4:18 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE), όπου νωρίτερα είχαν αναρριχηθεί στα 35,01 δολ. η μία.

Οι λύσεις, εκτός από την πώληση, περιλαμβάνουν την πώληση περιουσιακών στοιχείων ή μετοχών, τις εξαγορές στρατηγικής σημασίας ή της συγχώνευσης με άλλη εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Univision.

O ισπανικός πληθυσμός των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί 68% στα 71,2 εκατ. ή 20% των κατοίκων των ΗΠΑ μέχρι το 2025, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Global Insight.

H σημαντική άνοδος των μετοχών, πρόσθεσε περίπου 800 εκατ. δολ. στη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, η οποία τώρα ανέρχεται σε περίπου 10,4 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές της Televisa, Michel Boyance, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Univision, Jerrold Perenchio, 75 ετών, έχει μερίδιο 12% στην εταιρεία και ελέγχει το 56% των ψήφων, σύμφωνα με τον Anthony DiClemente, αναλυτή της Lehman Brothers, σε σημερινό του σημείωμα προς τους επενδυτές.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV