Άμστερνταμ: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος σχεδιάζει αναμόρφωση της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 16:01
UPD:16:09
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW
A- A A+

Τα σχέδιά της για την αναμόρφωση της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια παρουσίασε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Άμστερνταμ, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ από τα αδιάκριτα βλέμματα των τουριστών.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της πλέον ριζοσπαστικής αναμόρφωσης στη βιομηχανία του σεξ, από τότε που η Ολλανδία νομιμοποίησε την πορνεία πριν από δύο περίπου δεκαετίες, η δήμαρχος Φέμκε Χάλσεμα προτείνει, μεταξύ άλλων, να σταματήσουν οι εκδιδόμενες γυναίκες να ποζάρουν σε βιτρίνες.

Οι αλλαγές είναι απαραίτητες λόγω των κοινωνικών μεταβολών, δήλωσε η δήμαρχος στο Reuters, όπως η άνοδος των κρουσμάτων εμπορίας ανθρώπων και η αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να τραβήξουν φωτογραφίες των γυναικών και να τις ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες που εργάζονται εκεί νιώθουν ταπεινωμένες, νιώθουν ότι τις κοροϊδεύουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που σκεφτόμαστε τις αλλαγές», τόνισε η δήμαρχος.

Εξετάζεται επίσης να κλείσουν οι οίκοι ανοχής στο κέντρο της πόλης και να μεταφερθούν αλλού.

Αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν ωστόσο είχαν βρει σθεναρές αντιδράσεις από εργαζόμενες και επιχειρήσεις στη βιομηχανία του σεξ. Η  δήμαρχος επιμένει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να τεθεί εκτός νόμου η πορνεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή