Βουλή - Διαξιφισμοί Αλογοσκούφη-βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την επίσκεψη Β. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 12:45
A- A A+

Έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που έκανε λόγο για «σχέδιο υπονόμευσης της οικονομίας» από συναντήσεις της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου, με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων για τα αποτελέσματα των προσφάτων συμβουλίων EUROGROUP και ECOFIN, ο κ. Αλογοσκούφης μίλησε για μείζον ζήτημα που προκύπτει από την «εν κρυπτώ και παραβύστω» -όπως είπε- επίσκεψη της κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας ρώτησε εάν αληθεύει ότι η κ. Παπανδρέου, χωρίς καμία σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται στις Βρυξέλλες και συναντά στελέχη της Κομισιόν, σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά σε αξιολόγηση του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας μας.

Εάν στις Βρυξέλλες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν τα έωλα επιχειρήματα τους για την πορεία της οικονομίας μας, τότε δεν μιλάμε για αντιπολίτευση που γίνεται στην ελληνική Βουλή αλλά για αντιπολίτευση που αντιπολιτεύεται την Ελλάδα στο εξωτερικό, παρατήρησε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σε κανέναν δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αντιπολιτεύεται τη χώρα».

Απαντώντας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγοω για σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το θέμα των υποκλοπών.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι δεν απαιτείται άδεια του κ. Αλογοσκούφη για να επισκεφθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις κοινοτικές υπηρεσίες, ενώ ο κ. Μακρυπίδης θεώρησε τον κ. Αλογοσκούφη υπεύθυνο για τη διοχέτευση του «χαλκευμένου» δημοσιεύματος. Όπως επίσης σημείωσε ο κ. Γείτονας, η κ. Παπανδρέου είχε λάβει την άδεια της Βουλής για απουσία στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Η. Καλλιώρας, δήλωσε ότι εάν ισχύουν όσα λέγονται, η κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ενώ ο κ. Αγοραστός παρατήρησε ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μίλησε για «αντεθνικές» ερωτήσεις που κατέθεταν, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ευρωβουλευτές της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ως «σκιαμαχία» μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε τί συζητείται στην κλειστή λέσχη Μπίλντεμπεργκ όπου μετείχαν στελέχη και από τα δύο κόμματα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή