Υπόθεση υποκλοπών: Απαγωγή Έλληνα από τη CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 13:24
UPD:13:27
A- A A+

Νέα πτυχή της υπόθεσης των υποκλοπών ήρθε στο φως από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Οπως αποκαλύφθηκε, ο κ. Βασίλης Κατσικέας -μέλος του ΠΑΣΟΚ και του ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας (μη κυβερνητικής οργάνωσης)- το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων- ενώ βρισκόταν στη Σόφια τον Ιούλιο του 2004 απήχθη από πράκτορες της CIA και ανακρίθηκε για 12 ώρες ακόμη και για πιθανή συμμέτοχη του στην 17 Νοέμβρη ή άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Οι βουλγαρικές αρχές του απαγόρευσαν μάλιστα την έξοδο από τη χώρα, αλλά με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών πήρε βίζα για την Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2004, όπου και ενημέρωσε τις αρχές για το συμβάν.

Την παρέμβαση για την επιστροφή του κ. Κατσικέα στην Ελλάδα έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό σε σημερινές του δηλώσεις.

Την απαγωγή Κατσικέα παραδέχτηκε και ο υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς σχετικά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η απαγωγή του Κατσικέα έγινε στη Βουλγαρία και πέραν αυτού ουδέν», δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης και πρόσθεσε σχετικά: «Οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές έχουν πάγιες οδηγίες να συνδράμουν κάθε έλληνα πολίτη που προσέρχεται σε αυτές με νόμιμο αίτημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή