Γ. Παπανδρέου: «Ο Πρωθυπουργός κρύβεται»

Οξύτατοι χαρακτηρισμοί κατά της κυβέρνησης
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 16:40
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και με αφορμή τους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομίας ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κρυφές συναντήσεις που έχουν στις Βρυξέλλες υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της χώρας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κρύβεται την ώρα που πλήττονται οι θεσμοί της χώρας με το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια της ΝΔ να χωρίσει τους έλληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα.

«Ενορχηστρωμένα ο κ. Αλογοσκούφης και βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την κ. Βάσω Παπανδρέου και τον Ηρακλή Πολεμαρχάκη ότι πάνε με εντολή μου να υπονομεύσουν την ελληνική οικονομία. Το επανέλαβε αυτό και ο κ. Ρουσόπουλος. Αποκαλύψατε κύριοι της ΝΔ τον καλό παλιό σας εαυτό. Ότι η παράταξη σας δεν έχει αλλάξει. Για εσάς υπάρχουν εθνικόφρονες και μιάσματα. Χωρίζετε έτσι τον ελληνικό λαό».

Η αναφορά αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, ενώ ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι γυρνάει τη χώρα 40 χρόνια πίσω.

Οταν μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής ¶ννα Μπενάκη - Ψαρούδα, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ανακαλέσει τις τελευταίες οξύτατες φραστικές διατυπώσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν είστε εκπρόσωπος της κυβέρνησης αλλά πρόεδρος της Βουλής».

«Θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα ότι ούτε η πρόεδρος ούτε το προεδρείο λειτουργούν ποτέ υπέρ της κυβέρνησης ή κάποιου κόμματος. Λειτουργούν πάντα με αποκλειστικό κριτήριο την υποβοήθηση του διαλόγου και την διατήρηση του επιβεβλημένου επιπέδου του Κοινοβουλίου», επεσήμανε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής.

Προηγουμένως ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «ο πρωθυπουργός κρύβεται όλες αυτές τις μέρες που η χώρα συγκλονίζεται από το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Ο εξ αποστάσεων ηγέτης δεν έχει γεννηθεί ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το μόνο που βλέπουμε να κάνει η κυβέρνηση, είναι επικοινωνιακές πολιτικές και τρικ, σκιές και σκηνικά παραπλάνησης για την συγκάλυψη της αλήθειας. Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός δεν αντέχουν την αλήθεια. Μάθαμε ότι ενώ είχε την ευκαιρία να απαντήσει στην Βουλή (σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου για τις υποκλοπές), αποφάσισε να ακυρώσει την εμφάνισή του. Ο πρωθυπουργός δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν αντέχει τον δημοκρατικό χώρο του Κοινοβουλίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Εμείς ζητάμε να λάμψει η αλήθεια. Παρακολουθούμε συνέχεια τις αντιφάσεις της κυβέρνησης, τις λίστες να μεγαλώνουν ή να μικραίνουν, μια επιχείρηση δηλαδή συγκάλυψης. Την απάντηση όμως σε αυτές τις αθλιότητες θα τις δώσει ο ελληνικός λαός και δεν σας σώζει κανένας ανασχηματισμός».

«Σήμερα δεν πλήττεται μόνο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αλλά όλη η δημοκρατία. Λυπούμαι για τη στάση που κρατήσατε», σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή