Euractiv: Το ΕΛΚ έτοιμο να «θυσιάσει» τον Βέμπερ- στο προσκήνιο η λύση Μπαρνιέ

Το ΕΛΚ επιμένει ο επόμενος πρόεδρος να είναι από τους δικούς του κόλπους
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:28
UPD:10:34
REUTERS/POOL
A- A A+

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά την αρχική του έντονη αντίδραση απέναντι στον συμβιβασμό στον οποίο είχε καταλήξει η Άγκελα Μέρκελ, τώρα φαίνεται πια έτοιμο να «θυσιάσει» την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά επιμένει στο να είναι ένα στέλεχος από τους δικούς του κόλπους εκείνο, που θα λάβει την προεδρία της Κομισιόν. 

Την πληροφορία μεταδίδει το Euractiv επικαλούμενο πηγές με γνώση των όσων ειπώθηκαν σε συνάντηση του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι συντηρητικοί Ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ο Φρανς Τίμερμανς εκείνος, που θα γίνει επόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά δήλωσαν ανοιχτοί στο να επεξετάσουν την διαδικασία Spitzenkandidaten, σύμφωνα με την οποία την προεδρία αναλαμβάνει ο υποψήφιος του κόμματος, που επικράτησε στις Ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επείμουν στην υποψηφιότητα Βέμπερ. 

Το Euractiv σημειώνει δε ότι ότι σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να να έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Μισέλ Μπαρνιέ, το οποίο θα είχε και τη στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν. Προσθέτει δε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπροούσε να στηρίξει τον όποιο «μετριοπαθή» υποψήφιο, «ο οποίος δεν έχει προσβάλει τους πολίτες του Νότου, όπως έκανε ο Βέμπερ». 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή