Εκπληξη στο Ισραήλ από τη ρωσική πρόσκληση διαλόγου στη Χαμάς

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 19:30
A- A A+

Η προφορική πρόσκληση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, από την Μαδρίτη, προς τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, να επισκεφθούν τη Μόσχα, για να συζητήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή, έγινε δεκτή στο Ισραήλ «με έκπληξη». Ηδη, εκπρόσωπος της Χαμάς χαιρέτισε την ρωσική πρόσκληση.

Οπως σχολίασε, σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Μαρκ Ρεγκέβ, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα κάνει διαπραγματεύσεις με οργάνωση, που έχει ορκιστεί να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος.

Η Ρωσία είναι μέλος του «κουαρτέτου» για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, μαζί με την Ε.Ε. τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ. Μάλιστα σε συνάντηση των μελών του κουαρτέτου την 30η Ιανουαρίου στο Λονδίνο ζητήθηκε από την Χαμάς να αποκηρύξει την βία και να να αναγνωρίσει το Ισραήλ. Ισραηλινές πηγές διερωτώνται «τί συμβαίνει;» και ο ρώσος πρόεδρος προβαίνει μονομερώς σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν οποιαδήποτε κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της ρωσικής, συναντηθεί με τους Παλαιστίνιους να τονίσει τους όρους των διεθνών μεσολαβητών για τη διαπραγμάτευση με την Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος αμερικανός διπλωμάτης για τη Μέση Ανατολή, Ντέιβιντ Ουέλς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή