Σύγχρονο compact saloon

Η νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan στην ελληνική αγορά
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 17:59
UPD:18:00
Daimler AG/Daimler AG - Global Communicatio
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Από μακριά μοιάζει με τη CLA Coupe, όμως δεν είναι... Αν τη δεις από κοντά, θα καταλάβεις ξεκάθαρα τις διαφορές. Πρόκειται για τη νέα A-Class Sedan, που κυκλοφορεί ήδη στους ελληνικούς δρόμους. Το τετράθυρο saloon έχει μεταξόνιο 2.729 χιλιοστών και τις αναλογίες ενός δυναμικού και ταυτόχρονα compact σεντάν με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω. Βρίσκεται δε στην κορυφή της κατηγορίας της όσον αφορά το ύψος της οροφής στον χώρο πίσω επιβατών.

Η A-Class δημιούργησε την compact κατηγορία της Mercedes-Benz το 1997 και έκτοτε έχουν παραδοθεί περισσότερα από έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα της κατηγορίας σε όλον τον κόσμο. 

Η A-Class Sedan είναι το έβδομο κατά σειρά μοντέλο και έρχεται να διευρύνει την γκάμα των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, απαντώντας στο αίτημα πολλών πελατών της μάρκας που επιθυμούσαν μία αισθητικά όμορφη, compact και σπορ λιμουζίνα με ξεχωριστό πορτμπαγκάζ.

DAIMLER AG/DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIO

H A-Class Sedan είναι πράγματι πολύ εύχρηστη, αφού προσφέρει μεγάλη ευρυχωρία στον χώρο των ώμων, των αγκώνων και άπλετο χώρο πάνω από το κεφάλι, καθώς και εύκολη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Βρίσκεται, ασφαλώς, στην κορυφή της κατηγορίας της όσον αφορά τον χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών (944 χιλιοστά). Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 420 λίτρα (πετρελαιοκίνητες εκδόσεις: 410 λίτρα) και σχεδιάστηκε για να κάνει ακόμη πιο χρηστικό το μοντέλο. Το άνοιγμα του χώρου αποσκευών είναι πολύ μεγάλο, με εύρος 950 χιλιοστών και διαγώνιο ανάμεσα στην κλειδαριά και την κάτω γωνία του πίσω παραθύρου 462 χιλιοστών. Αυτό επιτρέπει την άνετη φόρτωση ακόμη και μεγάλων αποσκευών.

Από τη βασική της έκδοση, η A-Class Sedan είναι πλούσια εξοπλισμένη. Στα κύρια χαρακτηριστικά της περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX - Mercedes-Benz User Experience, με οθόνη αφής καθώς και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς, όπως το Active Brake Assist και το Active Lane Keeping Assist. Επιπρόσθετα, η A-Class Sedan μπορεί να διαμορφωθεί με τις γραμμές εξοπλισμού Style, Progressive & AMG Line, το πακέτο «Night», καθώς και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών από τον προαιρετικό εξοπλισμό. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει έως 64 χρώματα.

DAIMLER AG/DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIO

Η γκάμα κινητήρων της A-Class Sedan είναι αποδοτική και ισχυρή, ενώ πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού κανονισμού Euro 6d TEMP. Διατίθενται έξι διαφορετικοί κινητήρες, δύο εκ των οποίων συνδυάζονται με τετρακίνηση (4MATIC).  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή