Επίσκοπος Αμορίου: Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται ψευδή στοιχεία για προεκλογική καπηλεία

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 15:54
UPD:16:17
Eurokinissi/EUROKINISSI

Τον Κυριάκο Βελόπουλο "φωτογράφισε" ο Επίσκοπος Αμορίου, Νικηφόρος.

A- A A+

Σαφές μήνυμα εναντίον όσων «εμπορεύονται ή καπηλεύονται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού» έστειλε ο Επίσκοπος Αμορίου, Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται απευθείας στην αρμοδιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Και πρόσθεσε: «Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

Μάλιστα, «φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο Επίσκοπος υποστήριξε πως «ό,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

«Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βελόπουλος έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της γνησιότητας των φερόμενων «επιστολών», οι οποίες διατίθεντο προς πώληση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή