Α. Νεράντζης: Ο κ. Λιάπης δεν κρύβεται, απλώς δεν είναι αρμόδιος

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 13:20
A- A A+

Απαντήσεις από την έρευνα που άρχισε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για τις υποκλοπές, αναμένει η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

«Οι κυρώσεις που ζητάτε θα επέλθουν όταν καταγνωστεί ποιου είναι η ευθύνη», είπε ο κ. Νεράντζης στον ανεξάρτητο βουλευτή, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να ζητά κάποιος ευθύνες όταν μόλις χθες άρχισαν οι καταθέσεις στην ανεξάρτητη Αρχή. Οπως επισήμανε ο υφυπουργός, οι προβλεπόμενες κυρώσεις για την παραβίαση του απορρήτου, εκτός από ποινικές είναι και διοικητικές. Οι κυρώσεις θα επιβληθούν από τα αρμόδια όργανα και εκτείνονται από απλή σύσταση προς συμμόρφωση έως πρόστιμο που φτάνει τα δύο εκατ ευρώ, καθώς και τη μερική ή ολική ανάκληση της άδειας του παρόχου.

Ο κ. Ανδριανόπουλος ρώτησε εάν αληθεύει η πληροφορία ότι η ΑΔΑΕ είχε στελεχωθεί με μηχανικούς λίγες ημέρες πριν ενημερωθεί η κυβέρνηση για τις υποκλοπές. Ο ανεξάρτητος βουλευτής εκτίμησε ότι η υπόθεση των υποκλοπών ίσως αποκαλύφθηκε επειδή η ΑΔΑΕ είχε αποκτήσει τη δυνατότητα ελέγχου και αποκάλυψης του γεγονότος.

Παράλληλα, ο κ. Ανδριανόπουλος είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης να μην έχει ενημέρωση για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ευθιξία του θα όφειλε να τον οδηγήσει να πετάξει στα μούτρα της κυβέρνησης το χαρτοφυλάκιο». Τέλος, ο κ. Αδριανόπουλος παρατήρησε ότι την απάντηση στην ερώτησή του έπρεπε να είχε δώσει ο κ. Λιάπης και όχι ο «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του».

Ανταπαντώντας, ο κ. Νεράντζης είπε ότι για τα θέματα της ΑΔΑΕ, αρμόδιος είναι άλλος υπουργός (σ.σ. Δικαιοσύνης) ο οποίος ενημέρωσε ήδη την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Δεν επιλέγει ο ερωτών βουλευτής ποιος υπουργός ή υφυπουργός θα του απαντήσει εκτός αν σας κατέλαβε το λουδοβίκειο σύνδρομο του προέδρου του ΣΡΑ Αλ. Αλαβάνου για το ποιος θα έρθει, ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά ο κ. Νεράντζης και συμπλήρωσε: «Ούτε κρύβεται ο κ. Λιάπης ούτε έχει λόγο να αποφεύγει, καθώς δεν είναι αρμόδιος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή