ΠΑΣΟΚ: Ο Πρωθυπουργός «δραπετεύει στο μέλλον για να αποφύγει το παρόν»

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 17:28
A- A A+

Απαντήσεις για το αν γίνονταν παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ζήτησε σήμερα από τη διοίκηση της ΕΥΠ και την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

«Η συνέχεια του κράτους υπάρχει, οι τότε τεχνικές δυνατότητες είναι γνωστές στην σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ, να απαντήσουν τώρα και να μην αφήνουν να σέρνονται τέτοια θέματα» είπε ο κ. Αθανασάκης.

Αναφερόμενος στο ιδιο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τελικά τις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές τις οποίες στα προηγούμενα δύο χρόνια αγνόησε και υποβάθμισε».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός «δραπετεύει στο μέλλον για να αποφύγει το παρόν», ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο έχει πάντα την σημασία της, τόνισε, ωστόσο, ότι προέχει ο σεβασμός του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και υπογράμμισε ότι σημασία έχει το παρόν και αυτά που έγιναν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πούν την αλήθεια για τα γεγονότα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να ψεύδεται και να αυτοδιαψεύδεται.

Σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, ο κ. Αθανασάκης είπε πως έχει «καταντήσει σαν το γεφύρι της Αρτας», σημειώνοντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα παραμείνουν ίδιες. Κανείς ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σώσει την κυβέρνηση, τόνισε και χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό «προεξοφλημένο γραμμάτιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή