ΠΑΣΟΚ: Επίδειξη υποκρισίας να θυμάται σήμερα ο κ. Καραμανλής την ανάγκη ενότητας

«Η κυβέρνηση λειτούργησε έξω από τους θεσμούς»
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 16:39
UPD:16:41
A- A A+

Σκληρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών και την ασφάλεια των επικοινωνιών.

Όπως παρατήρησε ο εκπρόσωπος του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, «ύστερα από έντεκα μήνες εκκωφαντικής σιωπής και συγκάλυψης ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε σήμερα για να μιλήσει σαν ο άσχετος τρίτος και όχι ως ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας».

«Ύστερα από έντεκα μήνες προσπάθειας συγκάλυψης, παραπλάνησης της έρευνας, αθώωσης εκ των προτέρων της εμπλεκόμενης εταιρείας και ενώ η κοινή γνώμη απαιτεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» -συνέχισε ο κ. Αθανασάκης- «ο Πρωθυπουργός συνεχίζει απλά μια επικοινωνιακή τακτική στη γραμμή: παραπλάνηση, συγκάλυψη, εμπαιγμός, μετάθεση ευθυνών».

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής «σήμερα ανακάλυψε τις ανεξάρτητες Αρχές και την ανάγκη θεσμικής ενίσχυσης και όχι πριν από έντεκα μήνες, όταν ενημερώθηκε για την εγκληματική δραστηριότητα κατά της ασφάλειας της χώρας και κατά των δικαιωμάτων των πολιτών». «Είναι επίδειξη υποκρισίας να θυμάται σήμερα την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων, ενότητας και κοινής στάσης ύστερα από έντεκα μήνες έλλειψης οποιασδήποτε ενημέρωσης, παραπλάνησης και συγκάλυψης», τόνισε ο κ. Αθανασάκης απαντώντας στις αιχμές του Πρωθυπουργού, ο οποίος στις δηλώσεις του είχε αναφέρει πως δεν χωρά μικροκομματισμός και ανευθυνότητα σε θέματα εθνικής σημασίας.

Ο κ. Καραμανλής «επιχειρεί να δραπετεύσει στο μέλλον, για να αποφεύγει τις ευθύνες της κυβέρνησής του και τις δικές του προσωπικές ευθύνες, κρύβεται πίσω από τη Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες Αρχές τις οποίες -όπως παρατήρησε- απέκλεισε επί έντεκα μήνες από τη διερεύνηση της υπόθεσης». «Κρύβεται πίσω από τους έγκριτους καθηγητές με τους οποίους συζήτησε σήμερα για να απαντηθεί το ερώτημα αν είναι επαρκές ή όχι το θεσμικό πλαίσιο, την ίδια ώρα που -όπως επισήμανε- ανακοινώνει ότι οι υπουργοί ετοιμάζουν ήδη το σχετικό νομοσχέδιο», υπογράμμισε επίσης ο κ. Αθανασάκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση λειτούργησε έξω από τους θεσμούς, δεν είχε την πολιτική βούληση να λειτουργήσουν οι θεσμοί, λειτούργησε χωρίς σοβαρότητα και χωρίς συναίσθηση της ευθύνης.

Ερωτηθείς εξάλλου για το αν το ΠΑΣΟΚ θα δείξει την απαιτούμενη συναίνεση, όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση και τόνισε πως «συναίνεση, σε μια διαδικασία συγκάλυψης δεν μπορεί να υπάρχει».

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η ημερήσια διάταξη της Βουλής γι αυτή την εβδομάδα, δεν περιλαμβάνει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία παραπέμπει ο Πρωθυπουργός, και τόνισε πως έχει ήδη αναληφθεί πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση της Επιτροπής αυτές τις μέρες, εντός της εβδομάδας.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια, κατέληξε ο κ. Αθανασάκης. «Κάθε μια από τις υποτίθεται αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες που επικαλείται σήμερα ο κ. Καραμανλής παραβιάστηκαν στην υπόθεση αυτή και παραβιάζονται κάθε μέρα από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση έχει τρωθεί. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει πληγεί, την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, την ευθύνη την έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί, την ευθύνη την έχει προσωπικά ο κ. Καραμανλής», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στον κ. Αθανασάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε, ως κυβέρνηση, τα πρωτεία της ανευθυνότητας, τα οποία διατηρεί και ως αντιπολίτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή