Ο Μπαχ παρουσίασε τη νέα έδρα της ΔΟΕ

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 12:43
UPD:12:53
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

«Θέλουμε ο Ολυμπιακός Οίκος να ενσωματώνει τρία στοιχεία, βιωσιμότητα, αξιοπιστία και νεανικότητα, τους ίδιους τρεις πυλώνες της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, υπογράμμισε αυτό το γεγονός εγκαινιάζοντας μπροστά σε 700 καλεσμένους τη νέα έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάνη, 125 χρόνια μετά την ίδρυσή της και παραμονή της ανάθεσης των Χειμερινών Αγώνων του 2026, που διεκδικούν Μιλάνο - Κορτίνα και Στοκχόλμη - Άαρε. 

«Ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, πριν από 125 χρόνια, ίδρυσε τη ΔΟΕ στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, θεωρώντας τους Αγώνες ως ένα εργαλείο για την ειρήνευση μεταξύ λαών και εθνών. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ευδοκιμήσουν, ώστε να καταστούν ένα ακόμα πιο ισχυρό στοιχείο παγκόσμιας ειρήνης», υπογράμμισε ο Μπαχ.

Όπως εξήγησε ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού, η αξία αυτή «αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού χώρου, στο γλυπτό ενός ελληνικού ελαιόδεντρου που βρίσκεται στην καρδιά του κτιρίου, στη βάση των πέντε ραμπών των κυκλικών σκαλοπατιών που συνδέουν όλους τους ορόφους και στην οροφή σε σχήμα περιστεριού».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις