Μπάσκετ: Η ΑΕΚ παρουσίασε τον Η. Παπαθεοδώρου

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 19:37
UPD:19:40
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ο νέος προπονητής της μπασκετικής ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα από την Ένωση.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την προτεραιότητα που αποδίδει στο ελληνικό στοιχείο, απάντησε για την κριτική που του ασκήθηκε από μερίδα φίλων του συλλόγου και καθόρισε τους στόχους.

«Θα χρειαστούμε την εμπιστοσύνη, την στήριξη και τον χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και συμφωνήσει. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με σιγουριά είναι πως θα δώσουμε το 100% για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ο σύλλογος και να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε», ήταν το πρώτο σχόλιό του.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε -μεταξύ άλλων- και απάντησε για:

Τους στόχους της ΑΕΚ: «Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσει η ομάδα έναν κορμό Ελλήνων, γιατί σε σχέση με τη δυναμική που έχει ο σύλλογος το ελληνικό στοιχείο δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε. Ο δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση νέων παικτών. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Ο τρίτος στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε κάθε διοργάνωση».

Το ρόστερ: «Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα και από την περσινή χρονιά. Ήρθαμε να προσθέσουμε απαραίτητα υλικά. Θεωρώ ότι δεν μπορεί ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ να έχει μια βάση Ελλήνων παικτών και η ΑΕΚ να έχει δύο συμβόλαια. Εκεί θα δώσουμε βάση για να πάμε παραπάνω».

Το μπασκετικό κοινό της ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι στόχος είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και ο κόσμος, για να τον φέρεις κοντά, εκτός από τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες και τα εμπορικά παιχνίδια, για να έρθει με συνέπεια θεωρώ απαραίτητα τα δύο πράγματα στην αρχή, να ταυτιστεί με παίκτες, να δημιουργήσει είδωλα Ελλήνων παικτών και ταυτόχρονα να δει νέους παίκτες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσεγγίσουμε κι άλλο κόσμο. Η κίνηση της ομάδας να δημιουργήσει τον δικό της χώρο θα προσελκύσει και πιο εύκολα κόσμο και θα δημιουργήσει μια βάση που θα είναι πιο κοντά στην ομάδα».

Την αντίδραση από φίλους της Ένωσης για την πρόσληψή του: «Θα μπορούσα να πω ότι η δήλωση του προέδρου με καλύπτει, αλλά θα μιλήσω και προσωπικά. Σέβομαι και ξέρω πού έχω έρθει αλλά και τι εκπροσωπεί ο σύλλογος της ΑΕΚ. Το μόνο που θέλω είναι το σεβασμό και να κριθώ γι΄ αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο».

Την πορεία της παραγωγικής διαδικασίας: «Αν η ομάδα της ΑΕΚ δεν καταφέρει να δημιουργήσει κορμό Ελλήνων θα έχει αποτύχει και δεν θα μπορεί να φτάσει στο κάτι παραπάνω. Από το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ εγώ θυμάμαι τον Χατζή, τον Ζήση, τον Ντικούδη. Πλαισιώνονται οι Έλληνες από ποιοτικούς ξένους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τους Έλληνες και γι΄ αυτό δεν συνέχισε την πετυχημένη σεζόν».

Το κίνητρό του: «Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με τεράστια ιστορία, με φιλοδοξίες και όραμα και υπάρχει αυτό το όραμα δημιουργίας. Δημιουργία ενός νέου χώρου. Αυτό το όραμα ήταν εύκολο στην απόφασή μου».

Το ενδεχόμενο απουσίας του Ολυμπιακού: «Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και μια κόντρα που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Για εμάς που θέλουμε τον ανταγωνισμό και την εξέλιξη, κάθε απώλεια μεγάλων συλλόγων είναι πρόβλημα. Ο καθένας όμως είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις