«Κρατήστε τον έρωτά σας και τον πλανήτη ζωντανό»

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 17:11

A- A A+

Στου δυνατού έρωτος το άκουσμα τρέμε και συγκινήσου σαν αισθητής, προτρέπει ο Αλεξανδρινός ποιητής. Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, πάλι, δεν φαίνεται να πολυσυγκινείται, αντιμετωπίζει με χιούμορ μια μυθοποιημένη γιορτή, και την ανασχηματίζει για να προωθήσει τους δικούς της σκοπούς.

«Λένε πως ο έρωτας μπορεί να σώσει την ψυχή ενός ανθρώπου. Γιατί λοιπόν να μην τον επιστρατεύσουμε για να σώσει και τον πλανήτη μας», διερωτάται η Greenpeace. Αντιγράφω από την ανακοίνωσή της:

- Αν προβληματίζεστε για το πού θα γιορτάσετε την ημέρα, το σπίτι σας είναι με διαφορά η καλύτερη λύση. Θα αποφύγετε τη χρήση του ρυπογόνου αυτοκινήτου σας και θα εξοικονομήσετε το χρόνο που θα χάνατε από τη μετακίνηση προς και από τον προορισμό σας. Αλλωστε το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να σας σπάσουν τα νεύρα κολλημένοι στην κίνηση, τη στιγμή μάλιστα που στο σαλόνι σας θα νιώθατε πολύ πιο άνετα.

- Στο σπίτι σας έχετε ήδη τοποθετήσει λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και συγχαρητήρια για αυτό, ειδικά όμως για σήμερα δε θα χρειαστείτε ούτε καν αυτούς! Τα κεριά είναι σαφώς πιο οικονομικά και ρομαντικά.

- Αν δεν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, αλλά ηλεκτρικό, μπορείτε και πάλι να εξοικονομήσετε ενέργεια. Ανάψτε το θερμοσίφωνα μόνο για όσο χρειαστεί και στη συνέχεια απολαύστε μαζί ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο. Το κέρδος είναι διπλό. Θα εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια και νερό, την ίδια ώρα που θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά.

- Αποφύγετε τις υπερβολές για να θερμάνετε το χώρο σας. Ο ή η σύντροφός σας μπορούν να σας ζεστάνουν πολύ πιο απολαυστικά από ό,τι οι καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου ή τα κλιματιστικά.

- Οσον αφορά στις ηλεκτρικές συσκευές, οι μοναδικές που επιτρέπεται να λειτουργούν είναι το στερεοφωνικό ή η τηλεόραση και το DVD-player για να δείτε μία ρομαντική ταινία. Αν όμως διαθέτετε μία θηριώδη τηλεόραση Plasma συνιστούμε τη μουσική, οι τηλεοράσεις plasma καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ρεύματος. Εκτός λοιπόν από τους εαυτούς σας, μην αφήσετε τίποτα άλλο αναμμένο στο σπίτι σας!

- Αν σχεδιάζετε να μαγειρέψετε ένα ρομαντικό δείπνο, δώστε μία ευκαιρία στα βιολογικά προϊόντα, θα εκπλαγείτε από το πόσο εύγεστα είναι.

- Αν το ρομαντικό δείπνο περιλαμβάνει στρείδια και άλλα αφροδισιακά οστρακοειδή, σάς προτείνουμε να βρείτε άλλους τρόπους για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, όπως τα καρύδια με μέλι ή οι τροπικές, βιολογικές ρίζες γκουαρανά που καλλιεργούνται από τοπικές φυλές του Αμαζονίου.

- Για κάθε ψάρι υπάρχει ένα ελάχιστο, επιτρεπόμενο μέγεθος προκειμένου να προλάβει κι αυτό το καημένο να «ζευγαρώσει», τουλάχιστον μία φορά προτού το καταναλώσουμε. Σε κάθε περίπτωση, διαγράφουμε από το μενού μας οποιοδήποτε ψάρι έχει μέγεθος μικρότερο από 8 εκατοστά.

- Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε ένα δώρο επειδή το «επιβάλλει» η μέρα μπορείτε να προσφέρετε ένα λουλούδι σε γλάστρα.

Αν τελικά αποφασίσετε να ακολουθήσετε έστω και μερικές από τις συμβουλές μας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τις υιοθετήσετε και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Θα έχετε συμβάλλει ουσιαστικά στο να κρατήσετε τόσο τον έρωτά σας όσο και τον πλανήτη μας ζωντανό».

* Στη φωτογραφία «Ο Eρως με το τόξο». Ο Λύσιππος έχει κάνει το τόξο να μοιάζει σαν φίδι, που ο έρως προσπαθεί να δαμάσει. Μαρμάρινο αντίγραφο του πρωτότυπου στο Μουσείο Καπιτολίνι, στη Ρώμη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή