Στίβος: Φετινό ρεκόρ για Καραλή στην Οστράβα

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 21:24
UPD:21:25
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Φωτ.αρχείου

A- A A+

Ο Εμμανουήλ Καραλής βελτίωσε τη φετινή καλύτερη επίδοσή του, στη διάρκεια του Golden Spike στην Οστράβα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε τα 5,51 μ. και βελτίωσε το 5,36 μ., που ήταν το ρεκόρ του από το Diamond League της Στοκχόλμης. Ο άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,41 μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 5,51 μέτρα.

Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,61 μ., ύψος το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει στο σημερινό αγώνα, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να το κάνει σε εκείνους που ακολουθούν. Νικητής αναδείχθηκε ο Σαμ Κέντρικς με 5,93 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ δεύτερος ήταν ο Πιοτρ Λίσεκ με 5,71 μέτρα.

Ο Πολωνός σε λίγες ημέρες θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault, εκεί όπου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του και ο Καραλής. Η τριάδα του σημερινού αγώνα έκλεισε με τον Αουγκούστο Ντούτρα επίσης με 5,71 μέτρα. 

Στο ύψος των Γυναικών συμμετείχε η Τατιάνα Γκούσιν, που ωστόσο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, αφού έκανε τρία άκυρα στο 1,80 μ., που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίγια Λασίτσκενς, που ήταν νικήτρια στο ύψος με 2,06 μ. και βελτίωσε τη δική της κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Ρωσίδα στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,10 μ., στην προσπάθειά της να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ (2,09μ.).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις