ΕΙΗΕΑ: Μη εφαρμόσιμα τα μέτρα στήριξης για τον έντυπο Τύπο

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 15:53
UPD:15:56
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την απορία της για τα προαπαιτούμενα που ζητάει η νομοθετική διάταξη στήριξης της έντυπης ενημέρωσης εκ μέρους της Πολιτείας, καθιστώντας την μη εφαρμόσιμη, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημηρεσίων Εφημερίδων Αθηνών.

Αν και τονίσει ότι είναι θετική η ενέργεια της Πολιτείας που αναγνώρισε της ανάγκη στήριξης της έντυπης ενημέρωσης που αποτελούσε άλλωστε και πάγιο αίτημα διεκδίκησης, ωστόσο επισημαίνει ότι η διάταξη, όπως  έχει διατυπωθεί και με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης που περιλαμβάνει, δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής.

«Τα μέλη της ΕΙΗΕΑ, η οποία αποτελεί και το μοναδικό και αποκλειστικό συλλογικό όργανο εκδοτών εφημερίδων, δεν συγκεντρώνουν τα προαπαιτούμενα κριτήρια», τονίζει και σημειώνει πως «συνεπώς γεννάται η απορία εάν η συγκεριμένη κοινή υπουργική απόφαση συνετάγη με ειλικρινή πρόθεση για στήριξη της έντυπης ενημέρωσης και ενίσχυση των φορέων της». «Eπίσης είναι άξιο απορίας γιατί τα «προαπαιτούμενα» διαφέρουν σημαντικά επί τα χείρω σε σχέση με την αντίστοιχη στήριξη του περιφερειακού τύπου», συμπληρώνει.

Τέλος, επισημαίνει ότι τα κριτήρια επιλογής για την ένταξη των προς ενίσχυση πανελλαδικών εφημερίδων, οπως αυτά έχουν διατυπωθεί και  θα τύχουν αξιολόγησης, θα μπορούσαν υπό προυποθέσεις «να λειτουργήσουν ως νομοθετημένο εργαλείο παρέμβασης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου που παραδίδεται στα χέρια του εκάστοτε  αρμόδιου Υπουργού».    

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή