Ιαπωνία: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 16:57
UPD:17:57
www.usgs.gov
A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας σήμερα στις 10:22 (τοπική ώρα), όπως έγινε γνωστό από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινσιτούτο, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 85 χλμ βορειοανατολικά της νήσου Χονσού, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 10 χλμ.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα ισχυρούς μετασεισμούς» σχολίασε ένας παρουσιαστής του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου NHK, το οποίο διέκοψε αμέσως το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τις σχετικές πληροφορίες για τον σεισμό, που έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα της νήσου Χονσού, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Τόκιο.

«Είναι πολύ πιθανό να καταγραφούν νέοι ισχυροί μετασεισμοί, να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση» επαναλάμβαναν οι σχολιαστές των τηλεοπτικών δικτύων της χώρας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να βρίσκεται κανείς κοντά στις ακτές.

Παράλληλα, το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Kashiwazaki-Kariwa δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό και οι επτά αντιδραστήρες του έχουν ήδη κλείσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή