Γυρίζοντας τη Σάμο με ένα drone

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 11:22
UPD:20/06/2019 16:34
Screenshot/ YouTube/ Claudio
A- A A+

Τον γύρο της Σάμου με ένα drone έκανε ένας Ιταλός τουρίστας, καταγράφοντας όμορφα πλάνα με τον φωτογραφικό του φακό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο my-samos.blogspot.com, πρόκειται για τον Κλαούντιο Βέρντε, ο οποίος βρέθηκε στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου στις αρχές του καλοκαιριού, από τις 2 έως τις 9 Ιουνίου.

Ο Ιταλός επισκέπτης δημιούργησε ένα 15λεπτο βίντεο με παραλίες και αξιοθέατα του νησιού.

SCREENSHOT/ YOUTUBE/ CLAUDIO

Η Σάμος, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 32.974 κατοίκους.

Το νησί είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, για το γλυκό μοσχάτο κρασί του «Νέκταρ», τη βλάστησή του και τα τουριστικά του αξιοθέατα, αλλά και για τις προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία, όπως ο Πυθαγόρας, ο φιλόσοφος Επίκουρος, ο αστρονόμος Αρίσταρχος και άλλοι.

Στη Σάμο εκτιμάται πως παρήχθησαν τα πρώτα χάλκινα αγάλματα και τα αγγεία του νησιού ήταν ξακουστά το 550 π.Χ.

SCREENSHOT/ YOUTUBE/ CLAUDIO

Το Ηραίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στα αρχαία χρόνια, ο ναός της Ήρας, το Ηραίον ήταν ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. 

Στη Σάμο βρίσκεται επίσης το Ευπαλίνειο όρυγμα, υπόγειο υδραγωγείο και σημαντικό τεχνικό έργο της αρχαιότητας, που περιγράφηκε από τον Ηρόδοτο. Η σήραγγα μήκους 1.036 μέτρων ανοίχτηκε ταυτόχρονα από τις δύο πλευρές του βουνού και οι δυο σήραγγες συναντήθηκαν περίπου στο μέσον, με ακρίβεια αξιοθαύμαστη για τα τεχνικά μέσα της εποχής. 

Ορισμένες από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού είναι οι Τσαμαδού και Τσαμπού στο Κοκκάρι, το Ποτάμι Καρλοβάσου, το Λιβαδάκι, η Κέρβελη που ενδείκνυται για οικογένειες, η Ψιλή Άμμος, η παραλία Καλαδάκια – όπου υπάρχει και μία σπηλιά που είναι προσβάσιμη κολυμπώντας -, καθώς και το δυσπρόσιτο με τα πόδια Μεγάλο Σεϊτάνι, στο οποίο πάντως είναι ευκολότερη η πρόσβαση με σκάφος.

Με πληροφορίες από my-samos.blogspot.com, wikipedia

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή