ΗΠΑ - Συνεισφορά της Ελλάδος σε πρόγραμμα του German Marshall Fund

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 19:20
A- A A+

Επιταγή 200 χιλιάδων ευρώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης παρέδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, στον πρόεδρο του Ιδρύματος German Marshall Fund (GMF), Κρεγκ Κένεντι ως συνεισφορά της Ελλάδας στο «Balkan Trust Fund for Democracy Alliance».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του GMF, διάρκειας 10 ετών και ύψους 27 εκατ. δολαρίων η οποία, σύμφωνα με το ίδρυμα, από το 2003 στηρίζει την προώθηση της δημοκρατίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι πέρυσι το Νοέμβριο, η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) βράβευσε την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κατά την τελετή παράδοσης της επιταγής, ο πρόεδρος του GMF, κ. Κένεντι, αφού επαίνεσε το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την οικονομική ενίσχυση και τις συμβουλές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μαλλιάς αναφέρθηκε στη συνέχεια και συνέπεια της πολιτικής της Ελλάδας για τη σταθεροποίηση και ενσωμάτωση των Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή