Το ΥΠΕΞ για το εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν σχετικά με την ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 13:24
A- A A+

Την αποκάλυψη εσωτερικού εγγράφου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο δίνονται συστάσεις στους κοινοτικούς υπαλλήλους να αποφεύγουν τη χρήση της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας) http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/16/1154603.htm , κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, η Ελλάδα προβαίνει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά το εν λόγω εσωτερικό έγγραφό της.

«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθιστούν σαφές ότι η περαιτέρω ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και τα συγκεκριμένα βήματα που η πορεία αυτή θα ακολουθήσει, θα γίνονται με το όνομα "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας", εκτός εάν εν τω μεταξύ επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ανοικτό ζήτημα του ονόματος.

Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση αυτή δεσμεύει απολύτως όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλες τις ενέργειές τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και καταλήγει:

«Η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί τη μετριοπαθή και εποικοδομητική πολιτική, που εφήρμοσε τον περασμένο Δεκέμβριο όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας. Ταυτόχρονα όμως είναι σαφές ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν απολύτως τα συμφωνηθέντα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Δεκεμβρίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή