Στους ρυθμούς της Συνόδου Κορυφής Med7 η Μάλτα

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 14:48
UPD:14:55
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Στιγμιότυπο από τη Med7 στη Λευκωσία 

A- A A+

Στη Μάλτα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της αυριανής συνόδου κορυφής των επτά κρατών του ευρωπαϊκού νότου (Med7). Στη Βαλέτα ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, Τζόσεφ Μουσκάτ, θα υποδεχθεί επίσης τους ηγέτες της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ της και Ιταλίας Τζουσέπε Κόντε.

Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες στις 17 Δεκεμβρίου 2013 για την αντιμετώπιση κοινών θεμάτων των χωρών της Μεσογείου.  Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού και οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στον συντονισμό της δράσης των σε κοινά ζητήματα, από την οικονομική ανάπτυξη έως την περιφερειακή ασφάλεια.

Στις Συνόδους Κορυφής που ακολούθησαν στη Λισαβόνα, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και τελευταία στη Λευκωσία νωρίτερα αυτό το έτος, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις κύριες προκλήσεις της Ε.Ε., από την κλιματική αλλαγή έως το μεταναστευτικό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Στην έκτη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με πληροφορίες, τις συζητήσεις θα απασχολήσουν τρέχοντα ζητήματα όπως η μετάβαση στην περιφερειακή ασφάλεια, το Brexit, η Ευρωζώνη, η ενεργειακή ασφάλεια και τα κοινωνικά δικαιώματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή