Έτοιμος για τον 38ο τίτλο του ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 20:41
UPD:20:44
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ
A- A A+

Μία ανάσα από τον 38ο τίτλο του απέχει, πια, ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες τον Προμηθέα Πατρών, με 92-80 στο «Δ. Τόφαλος», έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών των play offs της Α1 και, πλέον, στο κατάμεστο κλειστό του ΟΑΚΑ (η ΚΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο sold out) την Παρασκευή (14/06) θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μπροστά στο κοινό τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 38η φορά στην ιστορία τους και για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα έχει τρεις ευκαιρίες για να να πάρει τον τίτλο, πιθανότατα θα το καταφέρει το βράδυ της Παρασκευής (21:00) και θα παραμείνει η απόλυτη κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ.

Από την πλευρά τους οι «Αχαιοί» έχουν καταφέρει ήδη μία μεγάλη υπέρβαση. Τα έδωσαν όλα σήμερα, αλλά απέναντί τους είχαν μία σαφώς πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα, που ξέρει να κερδίζει ακόμη και στις μέτριες βραδιές της.

Για μία ακόμη φορά ο Νικ Καλάθης ήταν μακράν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού». Ο αρχηγός έπαιξε για 37 λεπτά και πέτυχε 17 πόντους, μοίρασε 14 ασίστ κι αναμφίβολα ήταν το Α και το Ω στην επίθεση, αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Εξαιρετικός και πάλι ήταν ο ΝτεΣόν Τόμας, που τελείωσε το ματς με 16 πόντους, άλλους 13 πέτυχε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ στους 10 σταμάτησε ο Γκιστ.

Κορυφαίος της ομάδας του Μάκη Γιατρά ήταν ο Μπράουν με 21 πόντους, ενώ με 13 τελείωσε τον αγώνα ο Έλις.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις