Μια εξωγήινη περιπέτεια, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ένα Πόκεμον

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 10:20
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Μια παρέα καταθλιπτικών σαραντάρηδων, δύο τολμηρές γυναίκες, δύο αποφασισμένοι πράκτορες που πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν τον κόσμο, εξωγήινη κατασκοπευτική περιπέτεια, απολαυστικό δικαστικό δράμα, ντοκιμαντέρ που διερευνά τη σχέση μας με το εκτός λογικής κομμάτι του εαυτού μας, κομεντί ενηλικίωσης, κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ένα αξιαγάπητο Πόκεμον συνθέτουν τις νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας.

«Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου»

Στη γαλλική κωμωδία του Ζιλ Λελούς, η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, στο επίκεντρο είναι μια παρέα καταθλιπτικών σαραντάρηδων οι οποίοι βλέποντας τη ζωή τους να βρίσκεται σε αδιέξοδο, αποφασίζουν να φτιάξουν μια ομάδα… συγχρονισμένης κολύμβησης, με προπονήτρια μια ξεπεσμένη πρωταθλήτρια. Όλοι μαζί ξεκινούν μια απίθανη περιπέτεια, και  στη διαδρομή της ανακαλύπτουν λίγη αυτοεκτίμηση, και πολλά για τους εαυτούς τους και για τους άλλους.

«Κορίτσια Κάποιας Ηλικίας»

Στην κωμωδία της Ζάρα Χέις, με τις Ντάιαν Κίτον και Τζάκι Γουίβερ, σε μια κοινότητα συνταξιούχων, δύο τολμηρές γυναίκες αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ομάδα μαζορετών, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για καινούργιες αρχές.

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή»

Στη δημιουργία  του Φ. Γκάρι Γκρέι με τους Κρις Χέμσγουορθ και Τέσα Τόμσον,  οι Άνδρες με τα Μαύρα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στον πλανήτη, το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα εξωγήινα αποβράσματα. Για να μας προστατεύσουν, ο παρασημοφορημένος Πράκτορας H και η αποφασισμένη νεοσύλλεκτη M ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απρόσμενο δίδυμο, που μπορεί και να τα καταφέρει. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα παγκόσμια απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή οποιουδήποτε, ακόμα και ενός Άνδρα με τα Μαύρα, πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την Οργάνωση και τον ίδιο τον κόσμο.

«Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου»

Ο ντετέκτιβ Πίκατσου -με τη φωνή και το μπρίο του Ράιαν Ρέινολντς και ένας 21χρονος προσπαθούν να λύσουν το αίνιγμα μιας εξαφάνισης. Όταν ο ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο γιος του μαζί με τον πρώην συνεργάτη του, τον Πίκατσου, αναλαμβάνουν την έρευνα για τον εντοπισμό του. Οι ενέργειές τους, όμως, αποκαλύπτουν μια μεγάλη συνομωσία που βάζει σε κίνδυνο τους ίδιους και το μέλλον όλων των Πόκεμον.

«Μάρτυρας Κατηγορίας»

Στο απολαυστικό δικαστικό δράμα του Μπίλι Γουάιλντερ, το οποίο είναι βασισμένο σε έργο της Αγκάθα Κρίστι, Τάιρον Πάουερ, Τσαρλς Λότον, και Μάρλεν Ντίτριχ συνθέτουν ένα αστραφτερό τρίο αστέρων.

Όλα τα στοιχεία της δολοφονίας μιας πλούσιας και εκκεντρικής γυναίκας δείχνουν ως μοναδικό ένοχο τον προστατευόμενό της, με μόνη μάρτυρα υπεράσπισης τη σύζυγό του. Ωστόσο, ο δικηγόρος που αναλαμβάνει την υπόθεση έχει αμφιβολίες για την απλότητα της υπόθεσης.

«Το Άλογο που Είμαι»

Για ποια πραγματικότητα μιλάμε; Όλοι μας βιώνουμε την πραγματικότητα με διαφορετικό τρόπο, ή φτιάχνουμε τη δική μας. Υπάρχει, άραγε, κάτι έξω από εμάς; Το νέο ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη διερευνά τη σχέση μας με το άφατο, το άλογο, το εκτός λογικής κομμάτι του εαυτού μας. Είναι μήπως η τρέλα, η ποίηση κι ο πόνος, πύλες προς τη ζωντανή αλλά άρρητη αυτή πλευρά που όλοι φέρουμε μέσα μας;

«Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι»

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Ο Ρώσος χορευτής, κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλο τον κόσμο με το ταλέντο του. Με τη μοναδική του παρουσία, έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου -ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση. Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού με την KGB.

«Booksmart»

Στην κομεντί ενηλικίωσης της Ολίβια Γουάιλντ, με τις Κάιτλιν Ντέβερ και Μπίνι Φελντστάιν, δύο κολλητές και αριστούχες μαθήτριες, την παραμονή της αποφοίτησής τους συνειδητοποιούν πως έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, γιατί διάβαζαν ασταμάτητα. Τότε αποφασίζουν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να ζήσουν όλα όσα έχασαν σε ένα και μόνο περιπετειώδες βράδυ.

Προτεινόμενα για εσάς