Neue Zürcher Zeitung για Ελλάδα: Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν κυβερνητική αλλαγή

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 08:15
UPD:09:06
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αναφέρονται δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

«Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα στις 7 Ιουλίου» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στον ιστότοπο της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν κυβερνητική αλλαγή στην χώρα». «Οι σφυγμομετρήσεις τοποθετούν το προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας γύρω στο 10%» σημειώνει, προσθέτοντας πως «το κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές οφείλεται μεταξύ άλλων στα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

«Οι συντηρητικοί υπόσχονται τώρα οικονομική ανάπτυξη, μείωση φορολογίας και καταπολέμηση της ανεργίας» προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Δύο εβδομάδες μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου, γράφει το Spiegel Online σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα εκλέγει νέα βουλή στις 7 Ιουλίου».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αιτιολογώντας το αίτημά του ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και για το λόγο αυτό χρειάζεται σταθερότητα και όχι μια μακρά προεκλογική περίοδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή