Ε.Ε.: Εξαίρεση των τυχερών παιχνιδιών Αθλητισμού από την οδηγία των ελεύθερων υπηρεσιών

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 14:28
A- A A+

Υπέρ της εξαίρεσης των τυχερών παιχνιδιών του Αθλητισμού από την ντιρεκτίβα των ελεύθερων υπηρεσιών, ψήφισε χθες η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, είχε αποδείξει με στοιχεία ότι τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια του Αθλητισμού εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, καθώς ένα μεγάλο μέρος των κερδών πηγαίνει στον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, σε Οργανισμούς που ασχολούνται με πολιτιστικά θέματα, στην Παιδεία και σε άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Όπως επισημαίνεται, η απόφαση αυτή είναι μια σημαντική επιτυχία, αφού τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμφώνησαν και αποδέχτηκαν την πρόταση των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του και υπενθύμισε τις επιτυχημένες παρουσίες της κυβέρνησης στα Συμβούλια Υπουργών Αθλητισμού, στη Χάγη και στο Λουξεμβούργο, που είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη εξαίρεση, και επιβεβαίωσε την πρόθεση της Ε.Ε. να διατηρήσει το κρατικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις