Ν. Φίλης: Μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ

Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 14:47
UPD:14:56
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «μηδενίσει τα κοντέρ» εν όψει των εκλογών εκφράζει ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης.

«Μπορούμε να σταθούμε μπροστά στους πολίτες, όχι με τις "σφεντόνες" μιας επιλεκτικής πολιτικής καλών προθέσεων που στις ευρωεκλογές διαστρεβλώθηκε από ένα γιγάντιο μιντιακό σύστημα ως "επιδοματική", αλλά με τα "βαριά όπλα" του απολογισμού ενός τεράστιου έργου σε πολλούς τομείς και κυρίως με το πρόγραμμά μας και το στρατηγικό μας σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επισημαίνει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «για πρώτη φορά στην ιστορία της η χώρα μας έχει τέτοιο ύψος αποθεμάτων, δηλαδή, γεμάτα ταμεία για να αμυνθεί έναντι οποιουδήποτε κινδύνου» και ως εκ τούτου, ο πολίτης θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε αυτούς που «επί πολλά χρόνια λεηλατούσαν το δημόσιο ταμείο» και στον ΣΥΡΙΖΑ, που «αξιοποιήσε τις θυσίες των Ελλήνων, νοικοκύρεψε τα δημόσια οικονομικά και αφήνει γεμάτο το δημόσιο ταμείο».

Ερωτηθείς για τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου ο κ. Φίλης χαρακτηρίζει «ακατανόητη» την απόφαση «να εκπαραθυρώσουν τον κύριο Βενιζέλο, κρατώντας, όμως, ακέραιη την δική του πολιτική σύλληψη περί "στρατηγικής ήττας" της Αριστεράς».

«Μα, αν είναι αυτή η πολιτική τους γιατί να διώξουν τον κ. Βενιζέλο που ως εμπνευστής της και κλάσεις πιο ικανός από την κυρία Γεννηματά την εκφωνεί καλύτερα;», διερωτάται και προσθέτει.: «Στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα και η υπό την κυρία Γεννηματά ηγετική ομάδα, απαλλάσσεται από ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του κ. Βενιζέλου, ώστε, να μην τεθεί θέμα μετεκλογικής αμφισβήτησής της».

Για το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, λέει ότι προσεγγίζει τον ίδιο «με συμπάθεια» αλλά και «με πολλή αγάπη» τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι -όπως εκτιμά- θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή