Πόλο: Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο μυθικός Ολυμπιακός

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 21:51
UPD:22:55
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Ολυμπιακός γράφει τη δική του Ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ... Με έξοχη εμφάνιση, η πειραϊκή ομάδα νίκησε 12-11 την ιταλική Προ Ρέκο στον ημιτελικό του φάιναλ-8 του Ανόβερου και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στην άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού της Γένοβας, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι ισοφαρίστηκαν λίγο πριν τη λήξη, χάνοντας μια διαφορά 3 γκολ (11-8), με ένα ασύλληπτο σουτ του Γενηδουνιά στα 38΄΄ πριν τη λήξη, θα συμμετάσχουν στον πέμπτο τελικό τους στη διοργάνωση.

Αντίπαλός τους αύριο (8/6, 21:30), θα είναι η ουγγρική Φερεντσβάρος, που με πρωταγωνιστή τον Ντένες Βάργκα και αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, ανέτρεψε το 5-7 και νίκησε 9-7 την Μπαρτσελονέτα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-1 και 5-3 στην πρώτη περίοδο, έκανε το 7-4 και πήγε στο ημίχρονο μπροστά με 8-6, αλλά η Προ Ρέκο ισοφάρισε σε 8-8. Τότε όμως, ο Ομπράντοβιτς, ο Γούνας και ο Μυλωνάκης ξανάφεραν τη διαφορά στα τρία γκολ (11-8).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Ιταλοί βρήκαν λύσεις από τα 2μ. και στον παίκτη παραπάνω και με σερί 3-0 ισοφάρισαν 11-11, 2΄10΄΄ πριν τη λήξη, με ωραίο γκολ του Αϊκάρντι από θέση φουνταριστού. Ο Πάβιτς κράτησε όρθια την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Φιλίποβιτς από την περιφέρεια, και... έστησε το σκηνικό για τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά.

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση πέτυχε ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του, με απίθανο σουτ από πολύ μακριά και πλάγια, ενώ έληγε ο χρόνος επίθεσης και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Απέμεναν 38 δευτερόλεπτα, ο Ρούντιτς πήρε τάιμ-άουτ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν απίθανη άμυνα, με τον Γενηδουνιά να κλέβει ξανά την μπάλα και τον Ολυμπιακό να «ταπεινώνει» για δεύτερη συνεχή χρονιά την πανίσχυρη αντίπαλό του.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις