Στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών οι σχολικές καθαρίστριες

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:14
UPD:21:27
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εντάσσονται οι σχολικές καθαρίστριες. Η συγκεκριμένα τροπολογία του υπουργείου Εργασίας εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που ψηφίζεται σήμερα.

«Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων δημόσιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας ασφαλίζονταν σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανάλογα με τον αριθμό ωρών της ημερήσιας απασχόλησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία. 

Να σημειωθεί πως είναι η 15η υπουργική τροπολογία που έχει περιληφθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσε ότι «λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις σχολικές καθαρίστριες, μία ακόμη δέσμευση που αναλάβαμε ως κυβέρνηση έγινε πράξη. Οι γυναίκες που είναι επιφορτισμένες με το δύσκολο έργο της καθαριότητας των σχολείων μας, ξέρουν καλά ότι το μέτρο αυτό δεν είναι το πρώτο, αλλά ένα ακόμη από τα πολλά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους. Μένει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί. Στον δρόμο αυτό εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή