Αυτονομούνται εκ νέου οι κοινότητες Βραχασίου, Τσαριτσάνης και Ζωνιανών

Με τροπολογία Παυλόπουλου
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 13:15
A- A A+

Την εκ νέου διοικητική αυτονόμηση των κοινοτήτων Βραχασίου και Μιλάτου (Λασιθίου), Τσαριτσάνης (Λαρίσης) και Ζωνιανών (Ρεθύμνης) προβλέπει τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εν λόγω τροπολογία κατετέθη στο νομοσχέδιο «Για την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημοσίου τομέα και τη ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας ΥπΕΣΔΔΑ».

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, με τη ρύθμιση αυτή «επιδιώκεται η εύρυθμη λειτουργία» των παραπάνω κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα: «(α) Οι πρώην Κοινότητες «Βραχασίου» και «Μιλάτου», οι οποίες καταργήθηκαν με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 και εντάχθηκαν στον Δήμο Νεάπολης, από τη νέα δημοτική και κοινοτική περίοδο αποσπώνται από τον ανωτέρω Δήμο και αναγνωρίζονται ως ενιαία αυτοτελής Κοινότητα, υπό την ονομασία «Κοινότητα Βραχασίου», με έδρα το Βραχάσι και με ενιαία διοικητικά όρια εκείνα που είχαν πριν από την κατάργηση τους. Η πρώην Κοινότητα «Τσαριτσάνης», η οποία καταργήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 224 Α') και εντάχθηκε στο Δήμο Ελάσσονος, καθώς και η πρώην Κοινότητα «Ζωνιανών», η οποία καταργήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 και εντάχθηκε στο Δήμο Κουλούκωνα με το άρθρο 80 του ν. 2910/2001 (ΦΕΚ 91 Α'), από τη νέα δημοτική και κοινοτική περίοδο αποσπώνται από τους ανωτέρω Δήμους και αναγνωρίζονται ως αυτοτελείς Κοινότητες, με την ίδια έδρα και τά ίδια διοικητικά όρια που είχαν, πριν από την κατάργηση τους. (β) Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων κοινοτικών αρχών τους θα πραγματοποιηθούν, κατά τις γενικές δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 2 του π.δ/τος 410/1995 (ΦΕΚ 231 Α'), όπως ισχύει. (γ) Ως την εγκατάσταση των νέων κοινοτικών αρχών των ως άνω Κοινοτήτων, διοικούνται από τα υφιστάμενα αντίστοιχα όργανα διοίκησης.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή