Δίκη «17Ν»: Καταθέσεις μαρτύρων για την έκρηξη σε λεωφορείο των ΜΑΤ

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 15:46
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση της έκρηξης σε λεωφορείο των ΜΑΤ στην Καισαριανή που είχε αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Ν. Γεωργακόπουλου και τον τραυματισμό 15 συναδέλφων του, συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των κατηγορουμένων ως μελών της «17 Νοέμβρη».

Οι μάρτυρες που επέβαιναν στο επίμαχο λεωφορείο, στις 26 Νοεμβρίου 1985, οπότε σημειώθηκε η έκρηξη, περιέγραψαν πώς έγινε το περιστατικό και υποστήριξαν ότι οι δράστες πρέπει να είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αριστομένης Αδαμόπουλος, ανθυπαστυνόμος σήμερα και τότε αστυφύλακας, είπε ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να σκοτώσουν όλους τους αστυνομικούς που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Ενταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρενέβη, χωρίς να του δοθεί ο λόγος, και επιτέθηκε φραστικά στο μάρτυρα κ. Αδαμόπουλο. Ο τελευταίος απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο λέγοντας «σας παρακαλώ, κύριε τρομοκράτη». Οταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνέχισε τις φραστικές επιθέσεις, ο μάρτυρας καταλόγισε θράσος στον κατηγορούμενο.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή